Assisterande domare: Adi Sahdomerovic och Ali Reza Jahfari
Matchtruppen: Nikolay, Martin, Per, Edvin, Andreas, Simon, Marco, Pelle, Colin, Alexandre, Philip, Anton, Arizio, David, André och Johan.
Saknades: Sebastian, Christoffer, Mikael, Alfred, Rasmus, Olle och Gustav.

Startelvan: Nikki, Per(K), Andreas(45), Marco, Edvin, Philip, Alex, André, Colin, Johan(85) och Arizio.
Avbytare: Martin, Pelle, Simon, David(85) och Anton(46).
Lagledare: Olle Lundqvist och Luís Alter.
Filmare: Alfred Renhult Larsson.
Varningar: Andreas (42), Arizio (47)

1-0 Lukasz Stanski (52))

Inför dagens match så gjorde Afonso några taktiska ändringar då dagens motståndare har bra koll på vårat lag så försökte vi överraska Milenko lite grann. Startelvan har ni redan läst finns inte så mycket mer att tillägga.

Återigen så ger vi motståndarna matchinledningen och har svårt att vara ”där”! Det var två lag som försökte rulla boll nerifrån backlinjen. Philip prickade ribban men spelet var redan avblåst detta i den 1:a minuten. I den 3:e minuten tvekade vi en bråkdels sekund och dom kunde komma på en snabb omställning hemmaspelaren slog in ett lågt inlägg i hopp om att någon medspelare skulle kunna peta in bollen i mål men bollen gick ut till inkast för oss.

I 7:e minuten var hemmalaget nära att ta ledningen, ännu en bolltapp av oss och dom tar tillvara på det och avslutet gick strax utanför. Tre minuter senare har vi en av matchens bästa anfall om inte den allra bästa, Nikki hittade Arizio som i sin tur hittade André som hittade Alex som med en fin boll hittade Colin som vid straffområdeslinjen avslutade dock kunde målvakten rädda, synd på en mycket fin anfall!

Mellan den 10:e och 25:e - 27:e minuten hände det inte så mycket mer än att domaren blåste frisparkar var och varannan duell. Johan hade en mittback som låg på honom i ryggen 99 procent av tiden. Det krigades för varje millimeter av Hagavallens konstgräs, det delades en och annan tjuvnyp från bägge lagen, men som vanligt när inte domarna går in och markerar så kommer det förr eller senare att spåra ut.

I den 27:e minuten så kom hemmalaget igen på en snabb omställning tre mot två Nikki räddade oss och försökte starta en snabb omställning, men vi tappade bollen och hemmalaget kom i bra läge men avslutade strax utanför. Minuten senare lyckades André komma loss på vår vänster kanten och slog ett lågt inlägg till Colin som hårt uppvaktad inte lyckades få bollen i mål. Detta blev som en startsignal för oss, vi började ta mer initiativ och började att hota hemmalaget mer.

I den 30:e minuten så fick vi iväg två avslut som blockerades av hemmalagets försvar. Minuten senare så var Arizio så när på att frispela Alex men hemmalagets mittback kunde med hjälp av stortån bryta. I den 35: e minuten så sköt Alex men målvakten kunde rädda.

Halvlekens sista fem minuter var det återigen mycket gnäll på plan från bägge lagen och domaren fortsatte att tillåta tjuvnypen. Andreas fick se ostskivan i den 42:a minuten för en sak som tidigare inte ens blivit frispark. Deras mittback som varit upp på Johans rygg hela halvleken fick till slut se ostskivan han också.

För andra gången denna säsong så riskerade inte Afonso en eventuell utvisning på Andreas och i halvtid så byts Andreas ut och in kom Anton, Per flyttade in bredvid Marco som mittback. Det tog ett tag för laget att justera in sig på detta och det tog hemmalaget tillvara på, i den 52:a minuten så får dom ett inkast och vi står och halvsover dom ställer om snabbt och vips så stod det 1-0!

Sakta men säkert så hårdnar matchen till, ett hemmalag som tar till alla medel för att försvara sin ledning och ett bortalag som ger allt för att förhindra en tredje raka förlust. Detta innebar att det blev snabbt infekterat på plan och runt den 63:e minuten gick tjuvnypen över till efterslängningar och vid två tillfällen vevades det med knytnävarna, det resulterade i en gulkort!?

Hemmalagets Pawel drog på sig sin andra varning i den 68:e minuten när han bröt en boll med handen. Vi försökte nu att trycka ner hemmalaget och började skapa målchanser. I den 71:a minuten är vi så nära kvitteringen man kan komma utan att få in bollen i målet, Alex i en jättefin läge sköt i luften och vi var även nära att peta in den korta inläget som kom direkt efter men bolluslingen vill inte in.

Den rutinerade Marcin insåg att det var läge att bryta vår tryck genom att behöva knyta bägge skorna. Från den 71:a till den 89:e minuten var det inte många av dessa minuter som bollen var i rörelse, varje inkast, frispark, inspark tog en evighet.

Nånstans här skulle hemmalaget troligtvis ha fått en straff med sig när dom kom i en kontring och från min position såg det ut att vara straff detta runt den 77:e minuten. Det fortsatte att smällas på från bägge lagen och ostskivan plockades fram några gånger till. Återigen så vevades det slag mot en av dom våra med domarens godkännande, alltid trott att bara ett försök till slag inneburit rött kort men så är det tydligen inte.

Trots allt detta så skapade vi tillräckligt för att få med oss en poäng hem idag, Anton efter bra samarbete med Colin försökte placera bollen i det bortre krysset men den gick en bit utanför. Edvin skulle få dom två sista lägen i den 90:e minuten kom in i straffområdet och hård bevakad sköt han strax utanför stolpen. Mer eller mindre i det sista som hände så nickade samma Edvin strax utanför stolpen.

Vi gratulerar Töcksfors IF och får fortsätta kriga på i jakten på första segern! Nu ställs vi på prov, vad är vi gjorda av?